KOLUMBIE HERNANDEZ
Kód: 176/1 K 176/200 Zvolte variantu



Detailní popis produktu
KOLUMBIE HERNANDEZ
Single origin - praženo na filtr
Tahle zrnka Vás dostanou! Fermentované tóny kakaa, eukalyptu spolu s komplexní aciditou a sladkostí.
Země původu | Kolumbie |
Producent | Angie Hernandez |
Zpracování | Thermal Shock - Mossto Inoculated Anaerobic |
Varieta | Yellow Colombia |
Chuťový profil | Zelené jablko, hrozny, limeta, tóny fermentovaného kakaa a eukalyptu |
O kávě
KOLUMBIE HERNANDEZ
Oblast Los Nogales byste v Kolumbii našli v departmentu Huila. Tahle Yellow Columbia zde byla vypěstována pod drobnohledem rodiny Hernandez v nadmořské výšce 1870-2000 m.n.m. Pravé kouzlo těchto zrnek spočívá v neobvyklému procesu jejich zpracování.
Thermal Shock - Mossto Inoculated Anaerobic
Základem této metody je fermentace se speciálně vybranými kulturami mikroorganismů. Ty se nejdřív pěstují v ovocné šťávě z kávových třešní (mossto) a teprve pak se jejich benefity přenesou do samotných zrn. Klíčový trik přichází na závěr. Thermal shock ukončuje celý proces fermentace, musí však nastat v naprosto ideální okamžik, tak aby v chuti kávových zrn vyniklo jen to nejlepší. Celý proces fermentace je proto velmi důsledně sledován. Thermal shock začíná horkou vodou, díky které se zrna „otevřou“ , aby nasála maximum aromat, a hned potom se prudce zchladí. Tím se chutě "uzamknou" přímo uvnitř.
Výsledkem je intenzivnější vstřebání chutí a aromat – tedy komplexnější a živější chuťový profil.
100% zrnková káva Arabica
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.